BLOGGEN

#37 Maktlösheten av att inte kunna hjälpa en nära anhörig Del 2

2017-11-17 | Evas Relationspodd


I detta avsnitt får du höra fortsättningen på Evas samtal med en modig och öppen kvinna gällande missbruk, ohälsa och död. Vi kan varmt rekommendera dig att lyssna på del 1 innan du hör del 2. I programmet pratar de båda om stöd-organisationer så som Al-Anon, AA (Anonyma Alkoholister) och Anonyma Narkomaner. Vill du kommentera och dela med dig av vad som händer i dig när du lyssnar? Skriv då här nedan, eller i vår gästbok. Du kan också kommentera på Evas Relationspodd på Facebook. Varmt välkommen på detta berörande samtal!

#36 Maktlösheten av att inte kunna hjälpa en nära anhörig Del 1 (Återpublicerat)

2017-11-13 | Evas Relationspodd


OBS! Detta är en återpublicering av denna podd, då det upptäcktes att det var fel på ljudet ca 20 minuter in i avsnittet. Vi beklagar detta. I detta avsnitt får du som lyssnar höra när Eva samtalar med en fin och modig kvinna gällande maktlösheten av att växa upp med en nära anhörig som missbrukar alkohol och tabletter. Öppet och autentiskt får du som lyssnar bevittna deras berörande historia. I programmet pratar de om hjälporganisationer så som Al-Anon och Anonyma Alkoholister. Del 2 av denna berörande, smärtsamma men ändå livsbejakande konversation kommer i nästa avsnitt. Del 2 kommer ut den 10:e november! Varmt Välkommen!

Sista chansen – Att leva istället för att överleva Workshop Grund

2017-11-01 | Evas Inspirationsbrev

Efter att ha haft den stora gåvan av att fått hålla helgutbildning för par i snart 20 år det nu dags att säga farväl till workshopen: att leva istället för att överleva. Allt har en början och allt har ett slut. Tiden räcker inte riktigt till och jag behöver välja var jag lägger min fokus. Självklart kommer vi att erbjuda […]

Lever du efter dina värderingar?

2017-10-30 | Evas Inspirationsbrev

För mig är det en skillnad på att sätta gränser och att vara tydlig. Gränser handlar ofta om att försvara sig. Tydlig handlar om att vi vet var vi börjar och var vi slutar. Core Value Living handlar om att leva efter sina värderingar. Att ta sig själv på allvar och vara den vi vill vara – oavsett hur andra […]

#35 Att leva istället för att överleva

2017-10-20 | Evas Relationspodd

I det här avsnittet får du höra när Eva Berlander pratar om fem viktiga delar i processen att lära sig att leva istället för att överleva - speciellt i våra nära relationer.
  1. Vikten av att ha en mottagarplats.
  2. Förstå att vi är gjorda för kontakt...
  3. ...och försvar.
  4. Hur lätt det blir ett inbördeskrig mellan dem båda.
  5. Vikten av att titta på detta med värme och förståelse. Både för oss själva och varandra.

#34 Eva möter mentaltränaren Igor Ardoris & Madeleine Vall Beijner

2017-10-15 | Evas Relationspodd


Igor är en framstående mental tränare och pedagog och Madde har en fantastisk karriär som medaljbeströdd elitutövare av Muay Thai bakom sig. Numera arbetar hon som personlig tränare, föreläsare och stuntskådespelare, senast i Hollywood-filmen Wonder Woman. Deras intresse för den mentala träningen har alltid handlat om behovet av att lära sig att hantera svåra situationer. Hur vi hanterar oss själva när det känns tungt och när det gör ont? Tillsammans samtalar de om deras gemensamma bok: Stark på insidan och en av Igors böcker: Att lära sig förlora. Igor har tidigare skrivit 7 böcker. Böcker som vi varmt rekommenderar er att läsa. Du hittar många bra böcker om den mentala träningen här: www.buenavida.se. Vill du komma i kontakt med Igor eller Madde? Du läser mer här: igorardoris.se och madeleinevall.com Varmt välkommen på en spännande resa!

Var är du på väg?

2017-10-10 | Evas Inspirationsbrev

Gillar du det resultatet som du får, fortsätt göra det du gör. Gillar du inte resultatet, ja då måste du göra någonting nytt! Varje sekund gör vi ett val. Ett val som sakta men säkert leder oss dit i vill eller ett val som med ren automatik leder oss dit vi alltid har varit. Så intressant! En nyckel i att […]

#33 Eva möter Lars-Eric Uneståhl

2017-10-06 | Evas Relationspodd

I detta avsnitt får du höra Eva Berlander möta psykolog och fil dr i psykologi Lars-Eric Uneståhl som grundade den mentala träningen. De befinner sig på Bokmässan i Göteborg. Eva utbildade sig till mental tränare 1989 och det förändrade hennes sätt att arbeta som terapeut och hennes liv i stort. Som terapeut var hon skolad till att titta bakåt, som mental tränare började hon titta framåt och integreringen av dem båda har varit av störst vikt. Idag när hon ser sitt arbete och sitt liv genom linsen av interpersonell neurobiologi blir motivationen att leva i nuet en nyckel. Kommunikation och att vara livslevande handlar om närvaro, helt enkelt! Välkommen på en spännande resa! Du hittar mer information, utbildningar och träningsprogram inom Mental Träning på Skandinaviska Ledarhögskolan. Du kan läsa mer om Lars-Eric Uneståhl på hans hemsida.
X