BLOGGEN

När är det ok att visa ilska?

2019-01-17 | YouTube

Ilska kan betyda kraft och tydlighet och samtidigt kan den leda till maktlöshet och lidande. Kan du känna in skillnaden på dem?

#66 Ge upp allt hopp om ett annorlunda förflutet

2019-01-11 | Evas Relationspodd

I det här avsnittet gästas jag av kollegan och vännen Ingrid Almgren Sjölander. Tillsammans bjuder vi in dig i ett av avsnitten från vår utbildning: Interpersonell neurobiologi – helhet och detaljer. Du får höra oss prata om konsten i att ge upp allt hopp om ett annorlunda förflutet. Utbildningen bygger på två block:
  • Vi ser helheten och den stora bilden av interpersonell neurobiologi. I detta block väljer du som utbildningsdeltagare att vända blicken inåt – mot dig själv och dina nära relationer.
  • Vi ser detaljer av interpersonell neurobiologi. I detta block vänder du din fokuserade uppmärksamhet in mot detaljerna av hur vår hjärna och vårt nervsystem fungerar kopplat till vårt yrke och hälsa i stort. Tillsammans går vi igenom 9 domäner av integrering.
Det första blocket, Att leva istället för att överleva – den stora bilden av interpersonell neurobiologi går även att köpa separat. För dig som redan har block ett, gäller ett reducerat pris. Varmt välkommen på en spännande resa!

Yay, 2019!

2019-01-09 | YouTube

I den här filmen hurrar jag för att det blivit ett nytt år. Jag delar med mig lite av ett mål som jag satt upp för detta år. Ett mål som behöver vara självvalt, positivt, konkret, tydligt och tidsbestämt. Vad har du för mål för 2019? Väljer du dem själv eller väljer andra vart du ska?

2019 – Ett spännande år!

2019-01-04 | Evas Inspirationsbrev

En gammal man satt och pratade med ett barn. – I alla människor bor det två vargar som slåss. Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism. Den andra är god. Den är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, ömhet, sanning och tillit. – Vilken varg vinner? frågade barnet. […]

God jul – och boktips!

2018-12-20 | YouTube

Vi önskar dig en riktigt fin Jul och ett Gott nytt år fyllt av kraft, glädje och nya möjligheter! Se Brené Brown - the power of vulnerability

#64 Kärnvärden – den vi vill vara!

2018-12-14 | Evas Relationspodd

I det här avsnittet får du vara ett vittne när jag leder ett par över bron. I detta fall riktar paret sin fokus mot sina kärnvärden och den person de vill vara. Vill du lära dig att gå över bron? Beställ vår distansutbildning Att leva istället för att överleva – den stora bilden. Vill du och din partner lära er att gå över bron? Anmäl er på vår workshop för par. Varmt Välkommen på en spännande resa!

Valet att välja vem vi vill vara – Core Values

2018-12-12 | YouTube

I kommande poddavsnitt blir du inbjuden till att vara vittne i terapirummet. Du får en unik möjlighet att höra när ett modigt och målmedvetet par har en dialog gällande kärnvärderingar och de dem helst vill vara. När vi fastnar i kamp så gör hjärnan och nervsystemet det som kortsiktigt känns bäst - den försvarar sig. Förenklat kan vi säga att vi i den stunden av ”fara” antingen vänder ut vår energi och liknar en hagelstorm eller en sköldpadda. Eller så vänder vi in energin och metaforen sköldpadda blir tydlig. Här på resan förlorar vi tillfälligt den vi vill vara och i grunden faktiskt är; värdefulla med kroppen full av trygghet, styrka och vänlighet. Varmt välkomna på en resa av medvetna val och kraft.