Kommunikation 2.0 – En 6 mån utbildning för terapeuter

Svenska Imagoinstitutet erbjuder inspirerande 6 månaders utbildning för terapeuter med inriktning på par.

Intresset är stort. Visionen är världsfred, därför har vi har vi nu öppnat denna utbildning för alla som vill lära sig kommunikation genom linsen av interpersonell neurobiologi. För dig som är terapeut kommer efter utbildningens slut, erbjudas live möten där vi tillsammans integrerar materialet.

Denna utbildning blir billigare och enklare för dig att bekvämt göra i hemma miljö. Förutom spännande forskning, tydliga redskap erbjuder vi dig  “live möten -online”, läxor, stöd och gemenskap.

 

Kommunikation 2.0 

Block 1: Interpersonell neurobiologi – den stora bilden (Online) Detta block hette tidigare: att leva istället för att överleva – nu med tillägg av ytterligare filmer.

Block 2: Nio domän av integrering – vi tittar på detaljer (Online) Detta block är helt nytt. Här sänker vi blicken och tittar mer på detaljerna av interpersonell neurobiologi. IPNB.

Block 3: Integrera neurobiologi med terapi. (Denna LIVE workshop ingår inte i online utbildningen utan erbjuds terapeuter som deltagit i block 1 och 2. Här träffas vi nu som grupp och tillsammans integrerar vi materialet på bästa sätt. Träning, träning, träning ger kompetens. Vi inriktar oss på arbetet med par.

Mer information kommer senast 1 januari 2018.

 

 

Tidigare upplägg: 

Integrera neurobiologi med terapi är en praktisk, fokuserad och omvälvande kurs för att hjälpa yrkesverksamma som arbetar med individer och/eller par i Relations Paradigm.

En 6 månaders utbildning omfattande en grundläggande onlineutbildning och 9 1/2 dagar live – totalt ca 135 timmar, uppdelade i fem moduler om ca 2 1/2 dagar vardera. Det kommer erbjudas löpande gruppsamtal online för att stödja integration av materialet efter behov. Fortsatta samtal och handledning kommer även att erbjudas efter utbildningens slut. Online utbildningen heter: att leva istället för att överleva och är samma grundutbildning som individer och par tar, oavsett denna utbildning.

Vilka är kursdatumen? 

Du kommer att njuta av en värdefull möjlighet att stimuleras, berikas och befogenhet att se ditt arbete med nya ögon, nytt självförtroende och brinnande kreativitet. För dig som vill ha ut det bästa, ta chansen att beställa  Eva Berlander och Dr Pat Loves workshop Core Value Living. En mycket fin möjlighet för dig som terapeut. Du som går INT-utbildningen får 30% rabatt.

Nästa start: Start januari 2018, Svenska Imagoinstitutet, Vallgatan 16A, 434 30 Kungsbacka, Sverige

Modul 1: Onlineutbildningen: Att leva i stället för att överleva,  startar du när helst du vill. Den ska ha slutförts innan modul 2. Online utbildningen infattar även ett kort kunskapsprov inför nästa modul. Du skickar in ditt prov efter slutförd kurs.

Modul 2: 19-21 januari, 2018. Svenska Imagoinstitutet i Kungsbacka. (2 1/2 dag)

Modul 3: 2-4 mars, 2018. Svenska Imagoinstitutet i Kungsbacka. (2 1/2 dag)

Modul 4: 13-15 april, 2018. Svenska Imagoinstitutet i Kungsbacka. (2 1/2 dag)

Modul 5: 25-27 maj, 2018. Svenska Imagoinstitutet i Kungsbacka. (2 dag)

Tider för modul 2, 3, 4
Fredagar:17.00 – 21.00
Lördagar: 09.30 – 19.00
Söndagar: 09.30 – 17.30
Modul 5 endast lördag  kl  09.30-19.00 och söndag kl. 09.30 till 17.30.

Vem undervisar kursen?

Eva Berlander, parterapeut, lic mental tränare  från Svenska Imagoinstitutet och Ingrid Almgren Sjölander, leg. psykolog, leg, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi, från Psykologi med mera. Särskilt inbjudna gäster såsom exempelvis Dr Pat Love kan även delta som lärare. Benedicte Lande Forsén från Growing psykosyntesterapeut och mindfulnessinstruktör assisterar på utbildningen.

Terapeuter som tidigare gått INT utbildning kan i mån av plats assistera Eva.

Vilka är lärarna?

Genom linsen av Interpersonell Neurobiologi, lär kursen ut förhållningssätt från Relationsterapi, Beteendeterapi, Mental Träning och Mindfulness. Tillsammans med tar vi en närmare titt på hur neurologiska insikter kan forma en terapeuts agerande från ett ögonblick till ett annat. Utbildningen kommer att highlighta och belysa det bästa av det bästa.

Eva Berlander grundade det Svenska Imagoinstitutet, ett utbildningscentrum med det långsiktiga målet att skapa en bättre värld. En individ, ett par i taget. Med snart 30 års passionerad erfarenhet av kliniskt pararbete med mycket fina resultat (kärleksfulla relationer) och en stark övertygelse om vikten av att samarbeta för att skapa en bättre värld, har Eva bestämt sig för att ”ladda ner” och dela lite av allt det som hon under sina många möten med individer, par och grupper sett fungerar.

Eva har haft den stora förmånen att få sitta på första parkett hos över 900 par och även mött tusentals personer i workshops runt omkring i världen. Hundratals personer går även hennes online kurser. Detta samtidigt som hon parallellt läst, tagit in och själv undervisat den senaste forskningen inom neurobiologi och interpersonella relationer. Genom egen personlig erfarenhet av långa och ibland svåra relationer, har hon integrerat denna kunskap – inifrån och ut. I denna utbildning möter du en mycket erfaren parterapeut med bakgrund i en rad terapimodeller, inklusive Imagoterapi, beroendevård, mental träning och Interpersonell neurobiologi. Hon kommer guida dig genom en praktisk utforskning av hur du kan integrera de senaste resultaten från forskning om hjärnan i ditt eget arbete. Ett nytt sätt att arbeta med klienter. Fokus ligger på kommunikation – en integrerande dialog som leder till kontakt.

Samarbete är nyckeln och därför har Eva nu valt att göra denna utbildning tillsammans med andra lärare.

Ingrid Almgren Sjölander, leg. psykolog, leg, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi, från Psykologi med mera. Ingrid är utbildad inom bland annat Interpersonell neurobiologi, IBCT, KBT, IPT, ACT, Mindfulness och arbetar med par, individer och företag samt handledning och utbildning. Hennes främsta intresse inom psykologi är att arbeta med hälsofrämjande processer hos människor, i relationer och för företag.

Benedicte Lande Forsén från Growing är psykosyntesterapeut,  mindfulnessinstruktör samt utbildad inom MI.

Dr Pat Love professor, familje- och parterapeut, utbildare, författare, ofta anlitad föreläsare med världen som arbetsplats med bas i Texas, USA. Hennes specialitet är sex, genus och relationer. Läs mer om hennes verksamhet på Pat Love & Associates.

Vem vänder sig denna kurs till?

Kursen vänder sig till personer som sedan tidigare har en terapiutbildning och erfarenhet av att arbeta individuellt eller med par. Förtur ges till dig som arbetar med par och som på ett eller annat sätt redan integrerat Imagoinstitutets material i ditt privata liv.

Om du har några frågor angående dessa kriterier vänligen kontakta oss.

Vilka är kriterierna för att söka utbildningen?

Du måste vara utbildad terapeut, psykolog, familjerådgivare, eller ha en annan relevant erfarenhet och eller examen som kan ekvivaleras. Kontakta oss för mer information.

Du behöver läsa den kurslitteratur som kursledarna rekommenderar. Ca 4 böcker under 1 år. Du kommer även få ta del av Eva Berlanders och Dr Pat Loves senaste bok: You´r Tearing Us Apart; Twenty Ways We Wreck Our Relationships and Strategies to Repair Them. Boken heter på svenska: Du förstör vår relation:  20 sätt att förstöra en relation – och strategierna för hur ni kan reparera den.

Vi kan varmt rekommendera att deltagarna utöver utbildningen deltar i workshopen: Att leva istället för att överlevaDetta kan göras före, under eller efter utbildningen. Du kan delta med en partner, en nära vän eller med en kollega. En annan rekommendation är att köpa online utbildningen; Core Value Living med Eva Berlander och Dr Pat Love.

Vad är kursformatet?

Kursen kommer att omfatta online och teoretisk undervisning, film och Youtube-klipp, demonstrationer, öppna diskussioner och övningar.

Kursledarna kommer använda inspelade parsessioner och livedemonstrationer för att ta en närmare titt på hur kunskapen om neurobiologi kan forma terapeutens ögonblick-för-ögonblick beslutfattande med individer och par.

Stor fokus ligger på egen integration och erfarenhetsbaserad inlärning av materialet.

Utbildningen kommer att omfatta

 • Djup förståelse av ”Relations Paradigm” och möten mellan människor
 • Utforskning av ”laboratoriet” av par-terapi och dess möten
 • Grundläggande kunskap om interpersonell neurobiologi, IPNB
 • Innebörden av neural integrering
 • Kunskap i hur du stimulerar neural aktivitet för förändring och läkning. (To SNAG The Brain)
 • Vetskap om vad du som terapeut bäst kan välja att fokusera på för maximal effekt
 • Redskap för att förbättra par och individers förmåga att kunna spegla och lugna sig själva och varandra
 • Tydligt se den roll som par terapeuten har, och dennes användning av sig själv, i den terapeutiska processen
 • Skiftet från att ”lösa problem” till en spännande upptäcktsresa i kontakt
 • Tydliga och lekfulla steg till tillit, trygghet, intoning och respekt
 • Vikten av humor och lekfullhet
 • Möjligheten att se och förstora förändringsprocessen i platsen emellan människor, “The Space”
 • Hur du kan lära dig att läsa klienters ansiktsuttryck och kroppsspråk som yttre tecken på hjärnans funktioner och emotionell bearbetning
 • Hur man etablerar limbisk resonans och emotionell reglering
 • Hur du inspirerar till eget ansvar och vikten av att leva efter våra kärnvärden- Core Value Living
 • Grundfundamentet i bygget av en integrerande dialog: ”Att gå över bron”
 • Kunskap i att lära par ”gå isär” så de kan vara ihop
 • Begreppet ”Feeling Felt” och kunskap om hur man ska uttrycka känslomässig verbal, fysisk och sexuell intimitet
 • Betydelsen av vision, mål och delmål

Diplom

Ett diplom utfärdas efter avslutad utbildning inom INT (integrera neurobiologi med terapi). Det motsvarar 135 timmars undervisning och kommer att ges vid godkänt prov efter online utbildning och närvaro vid alla 9 1/2 utbildnings dagarna, samt gruppsamtal online.

Kursdeltagaren kommer att erbjudas fortsatt handledning efter utbildningen. Kostnad tillkommer. Handledning kan ske per telefon, online eller “live”, individuellt eller i grupp.  Denna handledning är frivillig men viktig då kunskap ständigt behöver uppdateras. Kunskap är en sak – kompetens någonting annat.  Kontakta gärna oss på institutet för mer information.

Detta ingår i kursavgiften

 • En hel online utbildning som infattar ca 70 timmar och 10 olika moduler)
 • Två böcker: Att leva istället för att överleva och Du förstör vår relation.
 • Tre 2 1/2 dagars gruppträffar (live)
 • En 2 dagars träff (live)
 • Gruppsamtal – online tillsammans med Eva Berlander eller andra lärare kan vid behov ingå i utbildningen
 • Manual
 • Möjlighet att assistera på Svenska Imagoinstitutets workshop; Att leva istället för att överleva eller på Evas föreläsnings event: Kärlek och respekt – ska det vara så förbaskat svårt?
 • Litteraturlista, ”läxläsning” och uppgifter ges inför varje modul
 • Fika – kaffe, te och något gott till, vid de fysiska träffarna
 • Erbjudande om prioriterad handledning efter och under utbildningen
 • Rabatt på böcker, dvd:n och onlineutbildningar av Eva Berlander och i viss mån Dr Pat Love
 • Du som kursdeltagare får 30 % rabatt på online utbildningar. Många väljer att låta klienter ta den stora online kursen Att leva istället för att överleva som du själv har gjort i modul 1 och sedan använda dig av det materialet tillsammans med dina klienter, nu i din egna klinik. Du väljer själv om du vill ge rabatten som bonus till dig själ eller erbjuda den till dina klienter. Kontakta institutet för mer information.

Avbokningsregler

Generellt återbetalas inte av kursavgiften vid avbokning. Om någon på vår väntelista som kan ta din plats innan starten av programmet, kommer vi att återbetala kursavgiften minus 8500 kr exkl. moms för online utbildningen.
Vid sjukdom och önskan att ändå fullfölja kursen kan deltagaren erbjudas att deltas nästa grupp, om sådan ges och plats finns.

Pris

36 000 exkl. moms. Om du blir godkänd för kursen debiteras du startavgiften på 8500 kr exkl. moms omgående och ges därefter tillträde för att påbörja den första delen av kursen som sker online. Din ansökan är bindande. Resterande belopp betalas senast 6 veckor innan start. Även denna del kan delbetalas.

Ansökan

Nya sökande tas emot för 2018. Upp till 10 sökande kommer att accepteras på kursen. Välkommen med din ansökan.

Ansök här

Efter ifylld ansökan är du anmäld men inte antagen innan institutet bekräftat detta. Ansökan kan vid behov kompletteras med intervju. Vi kontaktar dig så fort vi får möjlighet.

 

X